Maurer Bölme Duvar

Maurer Bölme Duvar
Maurer Bölme Duvar

28 Ağustos 2015 Cuma

Maurer Ara Bölme Duvar Sistemleri






Çalışma alanlarının plan ve projeleri son dönemlerde değişkenliği uygun olarak yapılmaktadır. Ardı ardına yükselen yüksek katlı plazalar ve iş hanlarında değişkenlik unsuru her zaman göz önünde bulundurulmuş ve özellikle holding binaları da başta olmak üzere ara bölme kullanımına olanak tanınacak şekilde mimarilere yer verilmiştir. Çalışma şekline göre sürekli değişkenliğin kaçınılmaz olduğu bu ofis ve yazıhane birimlerinde, ara bölme kullanımı son dönemlerin en popüler sistemlerini ortaya çıkarmıştır. Dilendiğinde sabit dilendiğinde de hareketli olarak yapılan bu paravan şeklindeki bölmeler, son derece kullanıma uygun ve fonksiyonel bir çalışmanın ürünü olarak en başta işletmelerin isteklerini karşılar nitelikte olmuştur.

Ara Bölme Sistemleri

Her ne kadar özel mekânlarında bu tip ara bölme kullanımı ile işlendiğini görsek te daha çok iş yerlerinde bu sistemlerin tercih edildiğini söylememiz mümkün olacaktır. Çalışma masaları bilgisayarlar ve personelin durumuna göre değişkenlik gösteren işyeri yapılanmalarında genelde karşımıza çıkan bu sistem olurken, buna örnek olarak hemen her ay ziyaret ettiğimiz bankaları göstermek mümkün olacaktır. Banka ve buna benzer diğer işletmelerden ara bölme kullanımı gerçekten tam bir ders niteliği taşırken, bu konuda isteğe göre sipariş verilip değişik proje kapsamında çalışmaları içmimarlardan istenerek insanların kafasındaki planın hayata geçirilmesi sağlanabilir.

Fonksiyonel Bölme Duvarlar

Yenilikçi tasarım çalışmalarının inşaat sektörüne sağladığı avantajlar ve getirdiği yenilikler ortadadır. Yakın zamana kadar bu tür değişiklikler için evin içinde adeta inşaat kurulurken, duvarların yıkılması ve yeniden inşa edilmesi çok külfetli ve aynı zamanda büyük sorunları da beraberinde getiren bir iş olarak görülmekteydi. Son dönemlerde ise tamamen değişik bir yöntem kullanılarak bu tür işlerin çok daha kolay halledilmesinin önü açılmış, ara bölme konusunda ortaya çıkan sonuç ise eskisine göre çok daha fonksiyonel daha verimli olmuştur.

Kaynak : http://www.maurer.com.tr/ara-bolme-duvar-sistemleri